Uddannelse Naturbaseret Stresscoach

UDDANNELSE TIL

NATURBASERET

STRESSCOACHTM

UDDANNELSE TIL NATURBASERET STRESSCOACH

Koblingen mellem evidensbaseret stress reduktion i natur og stresscoaching. 


NYT - DATO FOR FORÅRSHOLDET 


Praktisk og vidensbaseret undervisning i natur- og stresscoaching giver dig redskaber og metoder du kan anvende direkte i dit virke som en af de første i Danmark.


Skriv dig op til vores nyhedsbrev.


 
 

BLIV CERTIFICERET NATURBASERET STRESSCOACH 


Du får værktøjer og viden om hvordan du er i naturen som indgang til udvikling og heling efter stress. Værktøjerne har vi udviklet så de understøtter processen og progressionen i stresscoaching.


Vi kobler hvert enkelt stresscoaching redskab med specifikke øvelser i naturen. På modulerne får du på denne måde dyb indsigt i hvordan redskaberne virker, så du kan danner dit helt eget faglige naturbaserede fundament.  

Næste hold

Danakilde, Give


FORÅR 2022


Modul 1 den 11/3 - 12/3


Modul 2 den 1/4 - 2/4


Modul 3 den 6/5 -7/5


Modul 4 den 10/6 - 11/6(tilmeldingsfrist 1. marts 2022)
UDDANNELSENS INDHOLD - KORT


Uddannelsen består af fire 2-dages moduler fordelt over tre måneder. Undervisning midt i smukt naturområde ved Give med fuld forplejning og overnatning. Mellem hvert modul er der træning i studiegrupper. Uddannelse er på ialt 72 timer. Derudover træning i studiegrupper mellem hvert modul og forberedelse til en afsluttende certificering. Se meget mere længere nede på websiden


Små hold


Viden om stress og hvilke etiske regelsæt vi arbejder ud fra. 


Praktisk undervisning i naturskønne omgivelser og træning i konkrete øvelser så du trygt, roligt og fagligt kan gennemføre din stresscoaching ude i naturen som færdiguddannet.


Værktøjer og viden om hvordan du bruger naturen som indgang til udvikling og heling efter stress.


Skriv dig op til nyhedsbrev og få mulighed for at tilmelde dig uddannelsen som en af de første, når vi starter nye hold.

MÅLGRUPPE


Uddannelsen er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med at hjælpe mennesker med stress. For dig, der ønsker at kombinere de gode stressreducerende effekter fra naturen kombineret med effektfulde redskaber fra stresscoaching.

For dig, der ønsker at udvide din faglige viden om at arbejde terapeutisk eller coachende med en naturbaseret tilgang til stresscoaching.


Uddannelsen er for dig, der har en sundhedsfaglig baggrund, er certificeret coach, psykolog, terapeut eller mindfulness instruktør.


Uddannelsen afsluttes med en certificering som forudsætter 95% deltagelse i undervisning. Med redskaber og et færdigt koncept, er du klædt på til direkte at gå i gang med den naturbaserede stresscoaching.


INDHOLD & TEMAER PÅ KURSET


Vi arbejder med redskaberne på naturbaseret stresscoaching gennem fænomenlogisk læring. Det vil sige, at du opleve undervisningen med både krop og psyke gennem egen fordybelse og inddragelse af dine personlige oplevelser.


På modulerne får du på denne måde dyb indsigt i hvordan redskaberne virker, så du kan danner dit helt eget faglige naturbaserede fundament. 


Du lærer at tage højde for, hvilken natur, der egner sig bedst til den processen den/de stressede befinder sig i og dermed også på hvilken måde det er allerbedst at arbejde naturbaseret.


Vi underviser dig i en vidensbaseret tilgang inden for naturbaseret stressreduktion. 

Du vil efter uddannelsen være klædt på til, at kunne undervise på hold og have individuel naturbaseret stresscoaching.MODUL

1

Stress, søvn og mental restitution med naturlige rytmer og balance

Dag 1 Konkret viden om hvad stress er, hvordan stress påvirker og hvad vi kan gøre ved det.

Lær hvordan stressdagbogen anvendes.  

Få viden om hvorfor søvn er en vigtig faktor i stresscoaching og konkrete redskaber til bedre søvn.Mental restitution i naturen. 

Et særligt fokus på hvordan vi kan bruge naturen til restitution.  Videnskabelige baggrund for hvordan naturen virker restituerende og hvordan vi gennem sanser etablere en balance i kroppen. Du bliver introduceret til at facilitere guidninger, som aktiverer sanserne, og giver anledning til spejlinger i naturen og stærke indsigter.


Proaktiv tilgang til livet - Ind mod orkanens øje
Dag 2 At være proaktiv betyder at være et menneske, der tager ansvar for eget liv. Anerkender sit ansvar. I denne undervisning har vi fokus på, at du får viden om og redskaber til at arbejde med fokus på at være proaktiv, ved at blive opmærksom på, at bruge energi på det de kan få indflydelse på og det de kan tage kontrol over. Vi arbejder på dette modul også med tanker og opmærksomhed. Du får konkrete redskaber til at hjælpe den stressede med tankemylder i naturen. I naturen vil vi også særligt have fokus  hvordan vi kan sætter den i spil for den stressede kan komme tættere på den sande udfordring som kan være svær at sætte ord på.


MODUL

2

Livshjul- I Fugleperspektiv

Dag 1 Livshjul- Fugleperspektiv

Du kender måske allerede livshjulet fra din daglige praksis. Denne dag har vi særligt fokus på at inddrage naturen i øvelsen. Vi arbejder også med at afklarer stressfaktor i forhold til livsområder. Vi lader det åbne landskab inspirerer til overblik og indsigt, og går derefter helt ned i naturens detaljer for at finde repræsentationer på livshjulets vigtigste elementer, så de ses, og opleves gennem sanserne.

   

Værdier - Rødderne
Dag 2 Når vi arbejder med stress og forebyggelse af stress, er det helt grundlæggende at arbejde med afklaring af værdier. Denne dag har vi særligt fokus på at inddrage naturen i afklaring af værdier. Du får indsigt i hvordan du skaber sammenhæng mellem livshjul, værdier og stressfaktor og samtidig inddrager naturen. I naturen bruger vi repræsentationer for værdier og finder ind til kernen og de dybe rødder gennem sanserne. På den måde går vi et spadestik dybere på det ubevidste plan.MODUL

3

Naturens billed på det gode liv

Dag 1 & 2 Her kigger vi på koblingen mellem værdier og arbejdsliv for at skabe den gode balance.

Her samles alle forgreningerne fra modul 1 og 2 i et livslangt billede for at få øje på mønstre og adfærd og indsigter. For gennem denne opmærksomhed at kunne træffe valg og prioritering i livet.


Vi drager ud i landskabet for at spørge naturen til råds.


MODUL

4

Når stresscoaching ikke er nok - Den mørke skov

Dag 1 Du får viden om hvornår stresscoaching kan bruges og hvornår det ikke kan bruges. Hvornår skal du som stresscoach eller anbefale anden behandling? Du får viden om hvordan kan naturen bruges ved let depression, og de sværer tilfælde af stess

Dag 2

På uddannelsens sidste dag eksamineres du. Certificering sker på baggrund af 100% deltagelse. 


I NATUREN SKABER DU RAMMEN TIL FORANDRING


Der er en række forskellige forberedelser og anderledes tilgange, der er vigtige når vi tager et menneske ud i en stresscoaching sesssion i naturen.


Der er højt til loftet og basis for at dykke ned i dybe indsigter om dybe rødder og mønstre.


For at danne grobund for forandring er der en række forskellige elementer som du skal kende til og som adskiller sig fra den traditionelle stresscoaching.


På dette kursus præsenterer vi dig for en ramme som gør din stresscoaching tryg og rolig i naturen. 


DET FÅR DU


På modulerne introduceres du til værktøjer gennem teori, øvelser og reflektioner, og udvikler dine egne kompetencer til at:


 • Kunne planlægge og udføre stresscoaching i naturen
 • Redskaber til direkte implementering i din daglige praksis
 • Stå solidt plantet og troværdigt tilstede i naturen i din stresscoaching
 • Skabe en tryg og rolig ramme for dine deltagere
 • Praktisk udendørs undervisning.  
HVORFOR INDDRAGE NATUREN I STRESSCOACHING ?


Kurset introducere dig til naturbaserede redskaber, der gør dig istand til at invitere deltagerer ud i naturen så de gennem krop, sanser og bevægelse i naturen komme i ro og fordybelse som en vigtig del af stresscoachingen.

 

Vi ved fra en række videnskabelige studier om naturens effekter på stressede, hvilke fysiologiske og psykiske parametre der påvirkes af naturen.


Teorien bag naturbaseret stress reduktion kommer blandt andet fra Japanske metoder hvor sanselig bevægelse spiller en stor rolle. Derfor vil du på kurset blive introduceret til Shinrin Yoku, skovbadning, som er en særlig og rolig måde at bevæge sig på i naturen.


Du kan læse mere om skovbadningen i Politiken her.

SØGER DU STØTTE TIL UDDANNELSEN?


Vi anbefaler du søger støtte til din uddannelse, hvis du har brug for det. Der findes forskellige muligheder for at søge økonomisk støtte til denne type uddannelse. Vi kan ikke garantere at støtten bevilges, men opfordre til at man undersøger muligheden gennem disse to links:


Bruttolønsordningen


Den kommunale kompetencefond


UNDERVISEREThuri Kledal

Reg.Naturterapeut, BodyMovementterapeut, ICF certificeret Coach uddannelse, Biolog og PhD. & Vandringer med mentor i skovene på Yakushima i Japan. Taking therapy outside hos Martin Jordan i England, Certificate in Ecopsychology i USA, arrangerer Forest Bathing and Forest Therapy forløb i USA, underviser i naturterapi, Skovbadsguidning, Naturbaseret stresscoaching (naturdelen) og er uddannelsesleder i Naturrefugium i Danmark. Sidder i advisory board for Trybe Ecotherapy i USA.


Gitte Kramer Jensen

Gitte har en sundhedsfaglig baggrund kombineret med en coach og stresscoach uddannelse. Gitte har i 17 år arbejdet inden for områderne forebyggelse, sundhed og arbejdsmarked.

De seneste år har hun haft fokus på arbejdet med mental sundhed. Særligt med fokus på trivsel, forebyggelse og behandling af stress. Gitte har været med til at udvikle forløb i stresshåndtering hos virksomheder og kommuner, hvor naturen bruges som undervisningsrum.

PRIS


Du får


 • 4 undervisnings moduler hver på 2 dage ialt 72 timers intensiv undervisning.
 • Undervisning i smukke lokaler og mest ude i den smukke natur. 
 • Kompendium
 • Naturbaseret stresscoaching redskaber
 • Et netværk med andre som arbejder naturbaseret
 • Fuld forplejning og overnatning inkluderet  


Sted: Rørbækvej 13, 7323 Give.  Se mere af Danakildes smukke omgivelser med natur ned til Rørbæk Sø ved gudenåens udspring, ved at klikke på Danakilde


Du er sikret en plads når din betaling er registreret. 31.700,-* Dkk


 Du er sikret en plads når din betaling er registreret.


BETALINGSDETALJER

Der er mulighed for ratebetaling - 4 rater af 7.925,-* Dkk

Betaling vedr. uddannelsen skal ske til :

reg. og konto nr. 7651 0001331340 vestjyskbank

(husk navn og hold ved indbetaling til bank). Skriv en mail til os når du har sat pengene til betaling. FINANSIEL STØTTE TIL UDDANNELSEN

Der findes forskellige muligheder for at søge økonomisk støtte til denne uddannelse. Vi kan ikke garantere at støtten bevilges, men opfordre til at man undersøger muligheden gennem disse to links:

Bruttolønsordningen: Skat.dk Bruttolønsordning

Den kommunale kompetencefond: https://denkommunalekompetencefond.dk/


* uddannelsesafgiften er ex. moms dog betaler private beløbet som inklusiv moms.Når du tilmelder dig uddannelsen via tilmeldingslinket accepterer du samtidig vores privatlivspolitik. Dette gælder oplysninger du giver os, samt de oplysninger vi indsamler og behandler om dig. Du kan give os oplysninger om dig, benytte vores Website eller via korrespondance med os via telefon, e-mail eller på anden vis. Dette omfatter oplysninger, du angiver, når du bruger vores website, sender henvendelser, og hvis du rapporterer et problem med vores website. De oplysninger vi modtager kan inkludere dit navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, personlige beskrivelse og foto. Du kan til enhver tid bede om at få dine data slettet ved sende en mail med teksten “Slet venligst mine data” til info@naturrefugium.dk .Iøvrigt henvises til NaturRefugiums privatlivspolitik her.


Deltagelse på uddannelsen sker helt på eget ansvar